allex
a fost răspuns

prezinta semnificaţia următorului fragment: "Peplită,merele îmbătrâneau văzând cu ochii. Feciorelnicul lor ten se-ntuneca zbârcindu-se. Suspinau înăduşitşi lăcrimau somnoros."

Răspuns :

Nu stiu care este restul textului, dar aceasta semnificatie arata fizic coacerea unor mere :)) (asta e banala)
Dar semnifica este viata omului, etapele vietii cand omul incepe sa imbatraneasca, si "Feciorelnicul lor ten se-ntuneca zbârcindu-se", acesta fiind primele semne ale inaintarii in varsta cand pe fata incep sa apara ridurile...Aceast fragment este unul tragic, deoarece "merele" nu scapa de aceasta perioada a vietii si sfarsesc pierind incet incet, "îmbătrâneau văzând cu ochii"  , cu lacrimile in ochi.
textul de mai sus descrie coacerea merelor pe plita dar prin intermediul personificarii merelor nu numai ca li se atribuesc calitati omenesti dar prezinta,descriu oamenii in perioada in care vremea lor de tinerete a trecut,descriu trecerea ireversibila a timpului si amprentele ce le lasa asupra oamenilor
succes eu asta am avut la simulare si ma punctat maxim(aceasta e simularea de anul trecut si daca vrei sa fii sigur cauta pe internet toata rezolvarea)

Alte intrebari