Răspuns :

Autorul se dovedeste a fi un fin observator al societatii contemporane el selectand din ea aspecte negative pe care ar dori sa le corecteze .
Aceasta opera face parte din volumul ,,momente si schite "
Tema ei este educatia proasta a copiilor din familiile burgheze bogate .
Aceasi tems o abordeaza tot I.L Caragiale in ,,Vizita" , ,,Bacalaureat " si ,,Lantul slabiciunilor " .
Schita este o opera literara apartinand genului epic in proza de dimensiuni reduse in care se prezinta o actiune simpla , lineara , cu un numar mic de personaje in care se relateaza in toate cele 5 etape ale Actiunii un episod semnificativ din viata unui personaj sau a mai multe personaje .
Goe este personajul principal al schitei . In realitate Goe este un copil rasfatat , obraznic , incult , las si multe altele El este simbolul tuturor copiilor rasfatati si obraznici. Dupa cum observam textul nu incepe cu Situatia Initiala ci cu Cauza Actiunii adica ,,ca sa nu mai ramaie repetent si anul acesta" ,
In Situatia Initiala autorul spune ca pe peronul de pe Urbea X cele trei dame impreuna cu Goe asteapta trenul ca sa plece la Bucuresti.
In Desfasurarea Actiunii autorul ne prezinta drumul ui Goe si al damelor si al damelor spre Bucuresti precum si nazbatiile pe care le face Goe : se urca pe un geamantan strain , isi pierde palaria si din aceasta cauza ele mai trebuie sa plateasca un bilet , pronuntarea gresita a cuvantului ciuculata si altele .
La momentul culminant autorul ne prezinta oprirea trenului .
La situatia finala ni se arata ajungerea cu bine a familiei la Bucuresti .
Modul de expunere ptrdominant este dialogul urmat de naratiune .
I. L . Caragiale este intermediarul schitei romanesti si cel mai mare reprezentant al acesteia .

NU ESTE LUATA DE PE INTERNET . AM FACUT-O LA SCOALA .