Răspuns :

circu
Trebuie sa incepi cu definitia dupa spui trasaturile cu exemple din textul tau ..
Genul epic cuprinde totalitatea creatiilor epice în care autorul îsi exprima indirect sentimentele prin relatarea unor fapte, a unor întâmplari sau prin relatarea acestora de catre anumite personaje.
Caracteristicele genului epic sunt : narator, naratiune, personaje, subiect, intamplari, actiune in timp si spatiu. Orice opera epica are trei elemente definitorii: naratorul (cel care povesteste faptele), actiunea (totalitatea faptelor, a intamplarilor) si personajele (persoane care savarsesc faptele si sunt purtatoarele mesajului autorului).
Sper ca te.am ajutat !
Prima data scrii definitia operei lirice Definitia este :Opera epică este opera literară scrisă în versuri sau proză în care autorul îşi exprimă indirect sentimentele prin intermediul acţiunii şi al personajelor.Apoi incepi sa scrii caracteristicile operei si le aplici pe text.
 Acestea sunt :apare naratorul (povestitorul ) care povesteste la persoana 1 si  a 3 a; apar personajele care participa la o actiune ;moduri de expunere pot fi :descrierea, naratiunea, dialogul ;modul naratorului (subiectiv sau obiectiv ) subiectiv este atunci cand 
 intamplarea este relatata la pers a 1iar  obiectiv la pers 3.
  
Ca urmare a celor demonstrate textul ..x.este un text(o opera) lirica si apoi concluzia si opinia ( in opinia mea textul x este o opera epica deoarece intalnim toate aceste  trasaturi ) Sper ca te-am ajutat ! 

Alte intrebari