a fost răspuns

T7 Copii primesc de la doamna învăţătoare abţibilduri, în funcție de numărul problemelor rezolvate, astfel: cei care rezolvă 50 de probleme primesc un abţibild în formă de cerc cei care rezolvă 100 de probleme primesc, în plus, un abţibild în formă de pătrat cei care rezolvă 125 de probleme primesc, în plus, un abţibild în formă de dreptunghi cei care rezolvă 150 de probleme primesc, în plus, unul în formă de triunghi Care dintre copii va obține abţibildurile abţibildurile A? Încercuieşte litera corespunzătoare răspunsului corect. A. Alina C. Daria B. Victor D. Mircea ​

Răspuns :

Răspuns:

A.Alina

Explicație pas cu pas:

Pentru a determina cine va obține abțibildurile A, trebuie să identificăm cel mai mic număr care depășește 150, numărul cel mai mare care este mai mic sau egal cu 150, și numărul cel mai mare care este mai mic sau egal cu 125, dar nu mai mic decât 150. După ce găsim aceste numere, vom vedea cine a rezolvat numărul cel mai mare de probleme între aceste intervale.

50 de probleme: Cercul

100 de probleme: Pătratul

125 de probleme: Dreptunghiul

150 de probleme: Triunghiul

Cel mai mic număr care depășește 150 este 150.

Cel mai mare număr care este mai mic sau egal cu 150 este 150.

Cel mai mare număr care este mai mic sau egal cu 125, dar nu mai mic decât 150, este 125.

Deci, copiii care primesc abțibildurile A sunt cei care au rezolvat 150 de probleme, iar aceasta este Alina. Așadar, răspunsul corect este A.

Alte intrebari